Podravka ima 30% manju dobit

Bez autora
Jul 25 2012

Grupa Podravka u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je 1,72 milijarde kuna prihoda od prodaje, što je na gotovo jednakoj razini kao i u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit istodobno pala za 30 posto, na 39,1 milijun kuna. Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici prihvatio financijske izvještaje te dao na njih suglasnost. Operativna dobit Grupe za prvih šest mjeseci ove godine je iznosila 84,2 milijuna kuna, što je 18 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Ukupni troškovi Grupe Podravka iznosili su 1,63 milijarde kuna, što je za 7,4 milijuna kuna manje nego u lanjskih prvih šest mjeseci. Kako se navodi, pad od 7 posto zabilježen je kod troškova prodaje i distribucije, za 5 posto su smanjeni troškovi marketinga, a za 1 posto su porasli troškovi prodanih proizvoda te za 13 posto opći i administrativni troškovi.

Podravka ima 30% manju dobitGrupa Podravka u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je 1,72 milijarde kuna prihoda od prodaje, što je na gotovo jednakoj razini kao i u istom razdoblju prošle godine, dok je neto dobit istodobno pala za 30 posto, na 39,1 milijun kuna, objavila je Podravka.

Također je izvijestila da je Nadzorni odbor na današnjoj sjednici prihvatio financijske izvještaje te dao na njih suglasnost.

U komentaru uz financijsko izvješće navodi se da je operativna dobit Grupe za prvih šest mjeseci ove godine iznosila 84,2 milijuna kuna, što je 18 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Ukupni troškovi Grupe Podravka iznosili su 1,63 milijarde kuna, što je za 7,4 milijuna kuna manje nego u lanjskih prvih šest mjeseci. Kako se navodi, pad od 7 posto zabilježen je kod troškova prodaje i distribucije, za 5 posto su smanjeni troškovi marketinga, a za 1 posto su porasli troškovi prodanih proizvoda te za 13 posto opći i administrativni troškovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik